Onze visie

In onze visie vinden wij het belangrijk dat kinderen hun eigen mening kunnen vormen. Dit doen we door de kinderen zelf te laten beleven. Kinderen betrekken je graag in hun wereld. Wij zullen er daarom altijd zijn zodat ze ons kunnen meenemen in hun beleving. We respecteren de kinderen en leren ze dit ook te doen naar anderen. Leren samen spelen en groeien zonder het eigen individu uit het oog te verliezen. We kijken en luisteren naar de kinderen en bieden ze ondersteuning waar dit nodig is.

We vinden het heel belangrijk dat zodra het weer het toe laat kinderen veel naar buiten gaan. Ook plannen we regelmatig verschillende uitstapjes. Dit kan een groot uitstapje zijn zoals een binnenspeeltuin, of een kleine zoals de lokale bloemenwinkel om een bloemetje uit te kiezen voor op tafel. Er zijn genoeg mogelijkheden hiervoor.

Naast de groei en ontwikkeling van de kinderen vinden we die van onszelf even belangrijk. We zullen ons continu verdiepen in de vooruitgangen binnen het pedagogisch werkveld. We zullen doormiddel van cursussen en trainingen onze eigen kennis ontwikkelen en toepassen, zodat we de kinderen op de best mogelijke manier kunnen begeleiden.

In onze werkwijze laten wij ons inspireren door bekende pedagogen zoals Janusz Korczak en Thomas Gordon. Daarnaast werken we aan de hand van de 4 basisdoelen en 6 interactievaardigheden.

Stuur ons een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het geven van een gevoel van emotionele veiligheid.

We willen kinderen het gevoel geven er te mogen zijn zoals ze zijn, en dat ze zich thuis voelen op de opvang. We willen ze het vertrouwen geven dat wij hun gevoelens respecteren en ze deze mogen uiten. Door de interactievaardigheden toe te passen creëren we een omgeving van emotionele veiligheid.

Het geven van gelegenheid tot het ontwikkelen van persoonlijke competentie.

We hebben onze omgeving ingericht naar de nieuwsgierigheid en speel mogelijkheden van de kinderen. Zowel binnen als buiten biedt de opvang voldoende uitdagende materialen en activiteiten aan waardoor de ontwikkeling groeit. We kijken en luisteren naar de kinderen bij het uitkiezen van de activiteiten.

Het geven van gelegenheid tot het ontwikkelen van sociale competentie.

Tijdens de opvang dag leren we de kinderen elkaar te respecteren. We stimuleren samenspel maar leren ze ook elkaar de ruimte te geven die ze vragen.

Het geven van een kans om zich waarden en normen, de cultuur van een samenleving eigen te maken.

We laten de kinderen actief meedoen en denken tijdens de opvang dag. Hierdoor leren ze dat hun stem en die van anderen gehoord worden en dat ze er mogen zijn. We geven de kinderen invloed op hun omgeving wat hen vaardiger maakt.

Structuur en grenzen stellen

Een vaste structuur geeft duidelijkheid aan de kinderen. De kinderen leren duidelijk hun grenzen aan te geven en de grenzen van anderen te begrijpen en respecteren.

Sensitieve responsietijd

Kinderen hebben behoefte aan warmte, aandacht en emotionele steun. Elk kind laat dit op zijn eigen manier merken. Wij kijken, luisteren en proberen het kind te begrijpen. Zodat we het kind kunnen geven wat het nodig heeft in zijn ontwikkeling.

Praten en uitleggen

We geven de kinderen uitleg die past bij de situatie. Zo leren ze de wereld om hen heen beter te begrijpen. We stimuleren ze om met ons, gesprekjes te voeren en volgen hierin het kind.

Respect voor autonomie

Wij willen de kinderen zelf laten ervaren wat ze kunnen. We geven kinderen de ruimte zelf te ontdekken en geven ze hierin de tijd die ze nodig hebben. We laten kinderen zelf hun grenzen aangeven. Bijvoorbeeld of ze wel of niet op schoot willen zitten.

Ontwikkeling stimulering

Kinderen ontwikkelen zich het beste bij betekenisvolle activiteiten. Dat wil zeggen activiteiten die passen bij de beleving van het kind. We bespreken de activiteiten met de kinderen zodat ze zelf kunnen aangeven wat ze leuk vinden.

Begeleiden interacties

Positief contact tussen kinderen moedigen we aan. We zorgen dat kinderen zich gezien voelen en zich beter kunnen inleven in de ander. Onderlinge akkefietjes lossen we samen op en sluiten deze altijd positief af.

Vragen over onze gastouderopvang?

Neem contact met ons op door te bellen of ons formulier in te vullen.