Huisregels

Openingstijden
Ma t/m Vrij zijn we geopend van 7:00 uur tot 19:00 uur.

Breng tijden tussen 7:00 en 12:00 uur. Ophalen voor 12:30 uur of na 14:40 uur.

Afwijkende tijden zijn in overleg bespreekbaar. Houd er wel rekening mee dat hier extra kosten aan worden verbonden.

Uurtarief
Per kind geldt er een tarief van €6,30 per uur binnen de reguliere openingstijden. Daarbuiten geldt een tarief van €7,30 per uur.

Deze prijs is inclusief drinken, lunch, groente en fruit, tussendoortjes, activiteiten materialen, uitjes en veel gezelligheid.

Exclusief gastouderbureau kosten, flesvoeding, luiers, ontbijt, avond eten.

Gastouderopvang Kayla rekent een minimale afname van 6 uur per opvangdag.

Wat neemt u mee:

 • Luiers genoeg voor de opvangdag
 • Babyvoeding + flesje
 • Slaapzak, knuffel, speen
 • Reserve kleding
 • Fles en flesvoeding/borstvoeding
 • Speciale voeding bijv. vanwege dieet of allergie

Extra kosten voor het ontbijt bedragen €1,50 per kind en avondeten €2,15 per kind.

Afmelden en wijzigen
Afmeldingen omdat u onverwachts een vrije dag heeft of door ziekte vernemen wij graag zo spoedig mogelijk. De afgesproken uren met de opvang dient u door te betalen. U kunt de dag inhalen mits de bezetting dit toe laat.

Voor wijzigingen dient u dit zo snel mogelijk door te geven aan de opvang en het gastouderbureau.

Vakantie
De sluiting en vakantie dagen worden uiterlijk voor het nieuwe jaar doorgegeven aan de ouders/verzorgers doormiddel van een informatiebrief. Deze dagen worden niet gefactureerd.

Plant u zelf een vakantie buiten de vastgestelde vakantie van Gastouderopvang Kayla, dan dient u de afgesproken opvang dagen door te betalen.

Ziekte voor of tijdens de opvang
Mocht uw kindje ziek worden tijdens de opvang dag, dan wordt er overleg gepleegd met de ouders, om te kijken wat de beste oplossing is. Deze uren worden wel doorbetaald.

Wanneer Gastouderopvang Kayla getroffen is door een ziekte of persoonlijke situatie waardoor we geen opvang kunnen bieden hoort u dit z.s.m. Deze uren worden niet in rekening gebracht.
Voor medicijngebruik dienen de ouders/verzorgers een medicijnformulier in te vullen.

Oudercontact
Wij vinden het belangrijk dat u een prettig contact heeft met gastouderopvang Kayla. U mag hierom altijd contact met ons opnemen om te kijken hoe het met uw kindje gaat. Mocht u een gesprek willen dan kunt u altijd een afspraak maken.

Er vindt dagelijks een overdracht plaats bij het brengen en halen van uw kind. Verder houden we nog een dagboek bij met wat we die dag allemaal hebben gedaan.

Wennen bij Gastouderopvang Kayla
Het kan erg spannend zijn om voor het eerst naar de opvang te gaan. In overleg is er alles mogelijk zodat uw kindje rustig en op een prettige manier aan de opvang kan wennen. Elk kindje is anders daarom spreken wij in overleg met de ouders, uren af om het proces zo prettig mogelijk te laten verlopen. Dit wil zeggen dat tijdens de wendagen de minimale afname tijdelijk vervalt. Wij vinden het veel belangrijker dat een kindje zich ontspannen voelt bij ons. En de ouders er een goed gevoel bij hebben.

Hygiëne en veiligheid
Ons huis wordt dagelijks geventileerd en het is verboden om in ons huis en op de buitenplaats te roken. Wij werken volgens onze protocollen. Dit helpt ons om een hygiënische en veilige omgeving te creëren. Deze protocollen kunt u terugvinden op de opvang. Naast de protocollen werken we ook met een schoonmaaklijst. Op het voedsel wordt de datum geschreven van wanneer het product wordt geopend en tot wanneer we het mogen gebruiken.

Daarnaast wordt jaarlijks de risico-inventarisatie gekeurd. Deze kunt u inkijken op de opvang.

Protocollen
We hebben verschillende protocollen gemaakt waardoor het voor iedereen duidelijk is hoe wij opvang bieden.

 • Buiten- en warmte protocol
 • Gezond binnen milieuprotocol
 • Protocol schoonmaak en hygiëne
 • Veilig slapen protocol
 • Voedingsprotocol
 • Ziekte en geneesmiddelen protocol

Betalingsverplichting
Per maand worden de gemaakte uren ingevuld en naar u en het gastouderbureau doorgestuurd. U krijgt 4 dagen de tijd om deze uren goed of af te keuren. Als u de uren goed heeft gekeurd dient u deze binnen een week over te maken aan het gastouderbureau. Als u de betalingsafspraak niet na komt wordt er een herinnering gestuurd. Heeft u een betalingsachterstand van meer dan een maand, dan heeft u geen recht meer op opvang. Mocht u de openstaande facturen nog steeds niet betalen dan zullen we een incassobureau moeten inschakelen. Houd er rekening mee dat alle gemaakte kosten hiervan voor de vraagouder zijn.

Opzegtermijn
Het opzeggen dient 1 maand van tevoren te gebeuren bij de opvang en het gastouderbureau.
Het is niet mogelijk het contract per direct te beëindigen. U bent dan verplicht de afgesproken uren door te betalen.

Overige
Alle punten die niet genoemd zijn in de huisregels, worden door gastouderopvang Kayla per situatie beoordeeld. Er zal een passende oplossing voor beiden partijen worden gezocht.

Vragen over onze gastouderopvang?

Neem contact met ons op door te bellen of ons formulier in te vullen.